Partenerii proiectului

Partenerii proiectului Sate Sanatoase sunt organizații și instituții dedicate îmbunătățirii sănătății persoanelor din mediul rural, și nu numai.

Primăria Beica de jos

Beica de Jos (în maghiară: Alsóbölkény, în germană: Ungarisch Birk) este o comună în județul Mureș, Transilvania, România, formată din satele Beica de Jos (reședința), Beica de Sus, Căcuciu, Nadășa, Sânmihai de Pădure și Șerbeni.

Satul Beica de Jos este atestat documentar în anul 1453.

Localitate este situată la confluența râului Beica cu Chiheru.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Beica de Jos se ridică la 2.305 locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.243 de locuitori.

Asociația Bente Aid

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s

Asociația Divers​

Asociaţia Divers promovează, începând din anul 2007, cunoaşterea şi respectarea diversităţii / alterităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, fizice, de gen, etc.în societate, respectiv să promovează apărarea drepturilor omului, valorilor democratice, non-violenţei şi a cetăţeniei active.  Asociaţia depune eforturi în vederea realizării unei societăţi inclusive interculturale bazate pe respectarea valorilor comune ale Uniunii Europene şi valorificarea diversităţii existente în societate acordând atenție specială rezolvării problemelor cu care se confruntă comunitățile romilor.

Norway Grants

Granturile Norvegiene sunt finanțate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Granturile au două obiective – să contribuie la o Europă mai egală, atât din punct de vedere social, cât și economic – și să întărească relațiile dintre Islanda, Liechtenstein și Norvegia și cele 15 state beneficiare din Europa.
Obiectivul Granturilor este reducerea disparităților sociale și economice și consolidarea relațiilor bilaterale. Acest lucru întărește piața internă, conducând la o Europă mai prosperă.

Primăria Comunei Beica de Jos va fi implicată în calitate de promotor de proiect, iar reprezentanții Comunelor Chiheru de Jos și Petelea vor fi invitate la evenimentele de informare, de diseminare și comunicare a rezultatelor proiectului, deoarece un număr de peste 500 locuitori ai comunelor sunt înregistrați pe listele de pacienți ai celor trei medici de familie care oferă servicii medicale în comuna Beica de Jos.

Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, Facultatea de Medicină și Asociația Medicilor de familie din județul Mureș vor fi contactate pentru a identifica un nou medic de familie, întrucât unul dintre cei trei medici de familie care oferă servicii în acest moment urmează să iasă la pensie. De asemenea, reprezentanții acestor instituții vor fi invitați la evenimentele organizate în vederea comunicării și promovării proiectului, iar Casa de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică vor fi consultate cu privire la normele legislative în vigoare care trebuiesc aplicate pentru funcționarea centrelor medicale comunitare. Școlilor gimnaziale li se va solicita sprijinul pentru a facilita accesul la copii și părinți pentru derularea în cele mai optime condiții a campaniilor de informare, educare și prevenție.

Reprezentanții ambasadelor statelor donatoare, ai Asociației primăriilor din România, ai Consiliului Județean Mureș și ai Ministerului Sănătății vor fi invitați la evenimentele de diseminare a rezultatelor proiectului pentru a susține promovarea Ghidului de bune practici în construirea, amenajarea și funcționarea centrelor medicale comunitare în mediul rural.