NOUTĂȚI

Proiectul sate Sanatoase ajută la reducerea inegalităților în sănătate prin
furnizarea de servicii medicale gratuite pentru comunitățile vulnerabile.

Află ultimele noutăți din cadrul proiectului

Cursuri teoretice și practice pe temele: ”Prim Ajutor” , ” Prevenție și Pregătire pentru Dezastre”. Scopul principal al activității este de a forma specialiști din categoria: polițiști locali, cadre didactice, precum și persoane din echipa proiectului

Informarea cetățenilor comunelor Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea – Satul Habic de utilitatea și scopul folosirii Ambulanței de tip A1 în cadrul proiectului

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

În data de 27.12.2023 a fost realizată recepția lucrărilor de Renovare a Dispensarului Medical din Căcuciu, jud. Mureș. S-au demarat procedurile de achiziții a aparatelor si echipamentelor medicale specifice cabinetelor.

Scopul principal al utilizării ambulanței este pentru oferirea de servicii medicale la domiciliu pentru minim 300 de pacienți, care nu sunt transportabili sau care sunt greu transportabili

Scopul vizitei în Beica de Jos, a constat în obținerea unui feedback din partea partenerilor din Norvegia în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase”

Pentru a veni în sprijinul profesorilor de biologie și a participanților, în special elevii claselor I -VIII,  fost dezvoltate acțiuni preventive pe teme de educație la Școala Gimnazială Beica de Jos

Asociația DIVERS a continuat organizarea întâlnirilor în cadrul activității ”Sănătate Dentară”, la subunitatea  din Beica de Sus și grădinița din Șerbeni a Școlii Gimnaziale din Beica de Jos.

Acordarea de interviuri a managerului de Proiect Sate Sănătoase la posturile de televiziune locale, în care se va prezenta generic indicatori și evoluția proiectului.

Partenerul de proiect, Asociația DIVERS a organizat în 25 Octombrie o întâlnire în grup cu 13 mame ale copiilor cu vârsta până la 2 ani din comuna Beica de Jos, organizată la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos

Partenerul de proiect, Asociația DIVERS a organizat în 29 septembrie o întâlnire în grup cu 7 mame ale copiilor cu vârsta până 2 ani din comuna Chiheru de Jos. La întâlnire mamele au fost informate / consiliate privind contracepția după naștere și îngrijirea noului născut.

Partenerul de proiect, a informat partenerii și beneficiari ai proiectului pe tema evoluției lucrărilor de la Dispensarului Medical Căcuciu, unde s-au executat lucrări de recompartimentare a spațiului.

În luna octombrie s-au demarat acțiuni specifice de consiliere a persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități, efectuarea de tratamente specifice asistentului medical comunitar (pansamente la răni din diferite cauze, identificarea unor posibile afecțiuni prin măsurarea tensiunii, glicemiei, etc.).

Organizatia parteneră Bente Aid din Norvegia Aid, cu sprijinul Farmaciei ”I Son” din Norvegia, a donat Promotorului de Proiect  – Primăria Comunei Beica de Jos, 30 de creme pentru beneficiarii proiectului, produse de Son Apoteklab după rețeta veche a lui Svaneapoteket din anii 1950 care pot fi folosite ca cremă hidratantă pentru întregul organism

Asociația DIVERS îndata de 21 septembrie 2023 a organizat prima întâlnire de informare a părinților din comuna Chiheru de Jos despre activitatea ”Sănătate Dentară” prin care copii de vârstă școlară și preșcolară vor fi motivați de a se îngriji de igiena lor orală

Partenerul de proiect, Asociația DIVERS în data de 12 iulie 2023 a informat beneficiarele proiectului despre drepturile pe care femeile le au în ceea ce privește accesul la sănătate, respectiv despre importanța prevenirii cancerelor ginecologice

În data de 13.07.2023 s-a semnat contractul pentru achiziția unei ambulanțe de tip A1.
Ambulanța este marca Volkswagen, dotată/ adaptată cu suport pentru fotoliu rulant, termenul maxim de predare a ambulanței este 15.12.2023.

A fost finalizată procedura de atribuire a contractului de prestări servicii privind reabilitarea și amenajarea Dispensarului Medical Uman din satul Căcuciu

În data de 14.07.2023, la Căminul Cultural din satul Șerbeni, aparținând Comunei Beica de Jos, conform planificării, în cadrul Proiectului ”Sate Sănătoase”, a fost organizată Conferința Intermediară

Primăria Beica de Jos, împreună cu Managerul de Proiect și Partenerii: Asociația Divers, și Asociația Bente AID, vă invită Vineri, 14 iulie 2023, începând cu ora 10:00, la Căminul Cultural din satul Șerbeni, ce aparține de comuna Beica de Jos, jud. Mureș, la conferința intermediară în cadrul proiectului AP1.13 ”Sate Sănătoase”
Echipa proiectului va continua campania de identificare/informare, realizarea de chestionare și întâlniri cu mamele și elevii pe activități în perioada de vară prin acțiunea din ușă în ușă.
Vă supunem atenției membrii echipei de proiect ”Sate Sănătoase” care se va deplasa pe raza comunelor Beica de Jos, Chiherul de Jos și satul Habic – comuna Petelea.

Promotorul de Proiect ”Sate Sănătoase” și Partenerii  Asociația DIVERS și Asociația BENTE AID din Norvegia, vă informează că din data de 15.05.2023 echipa de management a proiectului s-a modificat. Manager de proiect este domnul Nechiti Mircea Valentin.

Vizită

7 reprezentanți ai Comunei Beica de Jos și Asociația DIVERS au participat în perioada 21-24 mai 2023 la o vizită de studiu în Norvegia la Asociația BENTE AID.

O delegație a Bente AID partenerul norvegian în proiectul “Sate Sănătoase”, s-a aflat în România în perioada 23-27 ianuarie 2023 în comuna Beica de Jos și în comunele partenere ale proiectului.

Astăzi, 28.12.2022, începând cu ora 10 la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos a avut loc conferința de presă de lansare a proiectului “Sate Sănătoase”. La conferința de presă au participat reprezentanți ai Comunei Beica și ai Asociației Divers din Târgu Mureș. Proiectul se realizează în parteneriat între comuna Beica de Jos, Asociația Divers (Târgu Mureș) și Fundația Bente AID – Norvegia.

Lansare

Peste 4.000 de locuitori din comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos şi Peletea vor fi înscrişi pe listele medicilor de familie în cadrul proiectului “Sate Sănătoase”, în valoare de peste 820.000 de euro, finanţat în Programul “Provocări în sănătatea publică la nivel european” prin Granturile SEE (Spaţiului Economic European) şi Norvegiene.

Sate sănătoase Primăria Comunei Beica a obținut finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului Sate Sănătoase. Partenerii proiectului sunt Asociația Divers Târgu Mureș și Bente AID Norvegia. Proiectul se derulează în perioada octombrie 2022- 30 aprilie 2024.