NOUTĂȚI

Acțiuni preventive pe teme de educație la Școala Gimnazială Beica de Jos

Informarea beneficiarilor proiectului în cadrul activității A5.  Stil de viață sănătos. Loc de desfășurare: comunități vizate de proiect, Beica de Jos, Habic și Chiheru de Jos, școlile din comunități;

Pentru a veni în sprijinul profesorilor de biologie și a participanților în speciali elevii claselor I -VIII, în cadrul Proiectului ”Sate Sănătoase” au fost dezvoltate acțiuni preventive pe teme de educație, sens în care, pentru Școala Gimnazială Beica de Jos  i s-a pus la dispoziție seturi de anatomie, pentru derularea în condiții mai transparente a orelor la clasă, inclusiv și după încheierea proiectului, pentru asigurarea continuității. Prin utilizarea setului de anatomie, profesorii au ore mult mai dinamice, captând astfel atenția elevilor și contribuind la creșterea gradului de informare a acestora asupra funcționalității părților corpului uman. Astfel, profesorii de biologie pot contribui în continuare și la sustenabilitate proiectului prin oferirea de informații de calitate și bine exemplificate despre componența corpului uman și funcționalitățile acestuia, ceea ce va face munca profesorilor diriginți și a consilierilor școlari facilă în momentul în care vor susține viitoarelor generații cursuri de educație pentru sănătate.

Setul de anatomie este format din model de schelet cu mușchi și ligamente, tors uman & mulaje organe interne (pentru exemplificarea organelor interne), mulaj bazin feminin, mulaj bazin masculin, set de dezvoltare a embrionului uman, secțiune dinte, mulaj premolar, set modele dinți, care vor rămâne în dotarea școlii și va asigura continuarea activităților cu adolescenții pe teme de sănătate și stil de viață sănătos.

            Directorul școli Gimnaziale Beica de Jos și profesorul de Biologie au mulțumit Promotorului de Proiect  – primăria comunei Beica de Jos pentru sprijinul acordat în procesul de educare și dezvoltare a tinerilor cu material didactic performant și foarte util în procesul de învățământ. Elevii claselor beneficiare în cadrul orelor au sprijinit la montarea seturilor de anatomie asumându-și responsabilitatea în păstrarea/folosirea acestora în condiții optime.

Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI