NOUTĂȚI

Finalizarea lucrărilor de Renovare a Dispensarului Medical din Căcuciu

Promotorul de Proiect ”Sate Sănătoase” – Primăria Comunei Beica de Jos, informează beneficiarii – cetățenii comunelor Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea – Satul Habic, că în data de 27.12.2023 a fost realizată recepția lucrărilor de Renovare a Dispensarului Medical din Căcuciu, jud. Mureș. Pe această cale vă semnalăm că s-au demarat procedurile de achiziții a aparatelor si echipamentelor medicale specifice cabinetelor.

Scopul principal al renovării dispensarului constă în deschiderea a două cabinete medicale, unul de Medicina Familie și altul de Obstretică Ginecologie.

Promotorul de proiect, informează cadrele medicale specializarea – MEDICINA DE FAMILIE cu privire la existența a două posturi de MEDICI de FAMILIE, unul la dispensarul medical de la Căcuciu și unul la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos, ambele aparținând de comuna Beica de Jos.

Cadrelor medicale li se asigură condiții de muncă în spații noi și renovate la standarde ridicate, echipate cu aparatură medicală noi de ultimă generație și consumabile, precum și alte facilități, etc.

Aceste condiții sunt asigurate prin investiții în infrastructură realizate în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase”, scopul acestuiea este de prevenție în domeniul sănățătii  și asigurarea de servicii medicale de calitate pentru locuitorii din zonă comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos, Petelea – Satul Habic. Aceste investiții sunt pentru cetățeni, iar primăria comunei Beica de Jos, după finalizarea implementării proiectului,  se implică și în sustemabilitatea investiției pe o perioadă de cel puțin 5 ani. Date relevante despre proiect și condițiile de lucru se pot vizualiza si pe pagina de facebook  – sate sanatoase – sau pagina de web a proiectului wwww.satesanatoase.ro.

Persoanele interesate rugăm a contacta pe Managerul de Proiect nr. tel. 0745314122 sau primarul comunei Beica de Jos la nr. Tel. 0753039794.

            Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI

Screening TBC și COVID 19

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

Citește mai mult »