NOUTĂȚI

Informarea cetățenilor comunelor Beica de Jos,
Chiheru de Jos și Petelea - Satul Habic

Promotorul de Proiect ”Sate Sănătoase” – Primăria Comunei Beica de Jos, informează beneficiarii – cetățenii comunelor Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea – Satul Habic de utilitatea și scopul folosirii Ambulanței de tip A1 în cadrul proiectului.

Scopul principal al utilizării autoturismului – Ambulanța Tip A1 este de a facilita accesul la serviciile medicale a persoanelor vârstnice și cu dizabilități, prin transportarea acestora la medicul de familie pentru consult de specialitate în cazul în care medicul de familie nu se poate deplasa la domiciliul pacientului.

Astfel, în ultima perioadă, au fost solicitări de a transporta cu Ambulanța Tip A1 (dotată cu rampă pentru personae cu dizabilități), persoane vârstnice și cu dizabilități la control la medicul de familie.

Un alt scop, este acela ca asistentul medical comunitar, pe baza listei persoanelor vârstnice incluse în proiect, să asigure servicii de asistență medical pansamente, tensiune, glicemie și să identifice nevoile și cazurile mai grave care necesită vizita la un medic de familie, în primul rând și ulterior la un consult de specialitate.

            Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI