NOUTĂȚI

Întâlnire cu mame în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase” în cadrul activității ”Clubul Mama și Copilul” 25.10.2023

Întâlnire cu mame în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase” în cadrul activității  ”Clubul Mama și Copilul”

Partenerul de proiect, Asociația DIVERS a organizat în 25 Octombrie o întâlnire în grup cu 13 mame ale copiilor cu vârsta până la 2 ani din comuna Beica de Jos, organizată la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos.

            La întâlnire mamele au fost informate / consiliate privind contracepția după naștere, îngrijirea noului născut , problemele ce la întâmpină copii  în primii doi ani de viață.

La eveniment, pentru o mai bună derulare, atât mămicile cât și copii beneficiază de un tratament decent, prilej în care în cadrul activității ”Mama și Copilul” se dezbat și selectează un număr total de 20 de femei cu copii sub 2 ani pentru a se forma Clubul ”Mama și Copilul” care vor avea 10 întâlniri.

Copii celor 13 mame au primit câte o ”Cutie a bebelușului, care conține scutece, lapte praf, produse pentru igiena copilului și a mamei, respectiv produse farmaceutice.

Aceasta este ce-a de-a doua activitate pe acest segment urmând ca etapizat să fie extinse și în celelalte commune: Beica de Jos, Petelea (sat Habic) și Chiheriu de Jos, commune cuprinse în proiect.

Pe această cale îndemnăm mămicile care au copii panal la 2 ani și nu sunt înscrise în proiect să se prezinte la Dispensarul Mecical Uman din Beica de Jos pentru a se înscrie și planifica la următoarele întâlniri în vederea beneficierii de consigliere și produse din ”Cutia Bebelusului”.

Beneficiarii au fost receptivi și au apreciat efortul depus de Promotorul de Proiect – primăria comunei Beica de Jos și Asociația Divers cu privire la efortul depus pentru ca mamele să beneficieze de consiliere și sprijin pentru copii acestora.

            Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI

Screening TBC și COVID 19

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

Citește mai mult »