NOUTĂȚI

Întâlnire cu mame în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase” în cadrul activității ”Clubul Mama și Copilul”

Întâlnire cu mame în cadrul proiectului ”Sate Sănătoase” în cadrul activității  ”Clubul Mama și Copilul”

Partenerul de proiect, Asociația DIVERS a organizat în 29 septembrie o întâlnire în grup cu 7 mame ale copiilor cu vârsta până 2 ani din comuna Chiheru de Jos. La întâlnire mamele au fost informate / consiliate privind contracepția după naștere și îngrijirea noului născut.

Totodată cei 11 copii ai mamelor au primit câte o ”Cutie a bebelușului”, respectiv o mămică a fost vizitată la domiciliu deoarece a născut recent și a primit de asemenea cutia bebelușului. Această cutie conține scutece, lapte praf, produse pentru igiena copilului și a mamei, respectiv produse farmaceutice.

Această activitate va continua etapizat și în celelalte comune cuprinse în proiect.

Beneficiarii au fost receptivi și au apreciat efortul depus de Promotorul de Proiect – primăria comunei Beica de Jos și Asociația Divers cu privire la efortul depus pentru ca mamele să beneficieze de consiliere și sprijin pentru copii acestora.

            Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI

Screening TBC și COVID 19

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

Citește mai mult »