NOUTĂȚI

Livrare ambulanță achiziționată prin proiectul ”Sate Sănătoase”

Promotorul de Proiect ”Sate Sănătoase” – Primăria Comunei Beica de Jos, informează beneficiarii – cetățenii comunelor Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea – Satul Habic de faptul că în data de 22.01.2024 a fost livrată ambulanța de tip A1 adaptată cu suport pentru fotoliu rulant, achiziționată prin proiectul ”Sate Sănătoase”. Valoarea achiziției este de 419.475,00 lei cu TVA.

Scopul principal al utilizării ambulanței este pentru oferirea de servicii medicale la domiciliu pentru minim 300 de pacienți – ”Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și/sau cu dizabilități”, care nu sunt transportabili sau care sunt greu transportabili din comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea sat Habic. De asemenea, atunci când situația o va solicita, pacienții vor fi transportați la cabinetul medicului de familie, sau la spital, pentru consult specializat. Serviciile medicale vor fi oferite de echipa medicală din comună formată din medic și asistent medical comunitar, cel din urmă a început această activitate din luna octombrie 2023, identificând persoanele care au nevoie de acest serviciu aplicându-le tratamente specifice, în continuare va oferii asistența medicală necesară la standarde și cu echipamente moderne. Echipa va fi completată, la nevoie, de asistentul social, care va efectua anchetă socială și va stabili măsurile pe termen scurt și lung, astfel încât calitatea vieții pacienților să fie îmbunătățită.

Pentru utilizarea ambulanței au fost angajați doi șoferi care au absolvit cursurile de specializare – Ambulanțieri și operatori/registratori de urgență, secțiunea Ambulanțieri, de la Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate București.

                Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI

Screening TBC și COVID 19

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

Citește mai mult »