NOUTĂȚI

Screening TBC și COVID 19

Promotorul de Proiect ”Sate Sănătoase” – Primăria Comunei Beica de Jos, vă informează cu privire la evoluția activităților derulate în cadrul Proiectului pe A6 – ”Îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice și/sau cu dizabilități”, care sunt greu transportabili din comunele Beica de Jos, Chiheru de Jos și Petelea sat Habic.

Pe lângă activitățile zilnice pe care asistentul medical comunitar din cadrul proiectului împreună cu ambulanțierii le derulează pe raza comunelor incluse în proiect, pentru a oferi servicii de specialitate persoanelor vârsnice și cu dizabilități, unele sunt transportate cu Ambulanța Tip A1 achiziționată la analize cau controale de specialitate.

Astfel, în data de 31.01.2024 la Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos, prin implicarea asistentului medical comunitar și a altor angajați din cadrul proiectului ”Sate Sănătoase”, s-au realizat activități de prevenție și în cadrul altor proiecte din fonduri nerambursabile, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale.

Cadrele medicale care au derulat această activitate au fost de la Clinica de pneumoftiziologie din Tg Mureș – 2 doctori și 2 asistente, precum și o asistentă  de la policlinica de pneumoftiziologie din Reghin, care au efectuat teste/investigații la un număr 47 de persoane din comunele Beica de Jos și Chiheru de Jos.

Menționăm că unele dintre persoane au fost cu dizabilități sau vârstnici cu fiind transportați la consult cu Ambulanța tip A1 achiziționată în acest scop.

Activitatea s-a derulat în cadrul „AP1.13 “Sate Sănătoase” Apelul de proiecte Nr. 1 “Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, program coordonat de Ministerul Sănătății și derulat în parteneriat cu Primăria Comunei Beica de Jos, apel finanțat în cadrul Programului “Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

ULTIMELE ȘTIRI

Screening TBC și COVID 19

În data de 31.01.2024, s-au realizat activități de prevenție, sens în care au mobilizat persoanele din grupul țintă de a participa la a doua campanie de Screening TBC și COVID 19, pentru depistarea bolilor pulmonare destinat populațiilor defavorizate din zonele rurale

Citește mai mult »